Előfizetői tartalom

Hulló kés - Na, ehhez csak óvatosan nyúlj hozzá

Portfolio
Az elmúlt években a befektetők nagy kedvencei voltak az európai cukorgyártó cégek, a szabályozott piacon a cukorárak emelkedésével szép profitra tettek szert a szektor vállalatai. Az Európai Unióban azonban alaposan átalakítják a cukorpiacot, a vállalatok szabályozási védettsége megszűnik, ez pedig a vállalati profitok drámai esését hozhatja. Nem véletlen, hogy az egyik legnagyobb európai cukorgyártó részvényárfolyama meredeken esik.

Kedden ismét rossz hírrel szolgált a világ egyik legnagyobb cukorgyártója, a Südzucker. A részvények árfolyama a hírre a tegnapi kereskedésben a papírok tőzsdei pályafutása során rekordot jelentő, mintegy 20 százalékkal esett. Ráadásul ma újabb közel 2 százalékkal került lejjebb a kurzus.A részvények nemcsak az utóbbi két napban teljesítenek igen gyengén: a 2013. március...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés