Előfizetői tartalom

Marad a bizonytalanság (QUAESTOR)

Portfolio
Pénteken felröppent az a piaci pletyka, mely szerint az EKB asztalán ott hever már egy kb. 1000 milliárd eurós fedezetlen eszközvásárlási program (QE) tervezete, amelynek hatására 1,37 alá is benézett a devizapár jegyzése, de úgy tűnik, hogy a befektetők még egyelőre bizonytalanok az európai pénznyomtatás realitásait illetőleg, így hamar le is dolgozta a közös valuta az amerikai dollárral szemen elkönyvelt veszteségeit. Az előttünk álló hetekben az euró piaca azért sérülékeny maradhat, ugyanis a befektetők minden utalásra, ami a várható esetleges mennyiségi lazításra vonatkozik, azonnal "short" pozíciók felvételével reagálhatnak, a német részvénypiac és az európai kötvénypiacok pedig erősödhetnek. Mario Draghi EKB-elnök április 12-én részt fog venni az IMF konferenciáján, ahol felvázolhatja a mennyiségi lazítással kapcsolatos elképzeléseket és forgatókönyveket, így erre érdemes lesz majd fokozottan figyelni. Nem árt az óvatosság, érdemes lehet az eurót az előttünk álló hetekben amerikai dollárra, japán jenre, vagy valamelyik nyersanyagdevizára (AUD, CAD, NZD, NOK), ill. nemesfémekre (XAU, XAG) cserélni.

A német gazdaság teljesítménye tovább növekedhetett a tél utolsó hónapjában, mind a külkereskedelmi mérleg többlet, mind pedig az ipari termelés újbóli bővüléséről jelenthetnek a hét folyamán. Az eurózónából származó egyéb adatközlések közül az Európai Központi Bank havi és éves publikációit, valamint több EKB-tag nyilatkozatát érdemes megemlíteni. Rendkívül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés