Előfizetői tartalom

Figyelmeztet a Nobel díjas közgazdász

Portfolio
Nagyon nehéz "játék" az aktív befektetés, főleg a kisbefektetők körében - hívja fel a figyelmet a Nobel díjas közgazdász, Robert Shiller, akiknek a múltbeli tapasztalatok alapján érdemes lehet inkább a passzív stratégiákat választani. Ha saját magunk igyekszünk kiválogatni az egyes instrumentumokat, komoly hibákat véthetünk, aminek hosszú távon jelentős költségei lehetnek. A hibák elkövetésének valószínűségét növeli a szelektív memória, még Shiller is bevallotta, nem ismeri saját track record-ját.

Robert Shilller Nobel díjas közgazdász magát érték alapú befektetőnek tartja, igyekszik az átmenetileg alulárazott instrumentumokat megtalálni, ugyanakkor bevallotta, nem ismeri saját track record-ját - írja a Marketwatch. Emellett azt is elmondta, az aktív befektetés és részvénykiválasztás, mint minden más "játék" nagyon nehéz és kompetitív, és sokak számára komoly...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés