Előfizetői tartalom

Agyonütötték a fejlődő piacokat - Jöhet a feltámadás?

Portfolio
Az idei évben is jócskán megbüntették a befektetők a fejlődő piacokat, a részvények folytatták a régóta tartó alulteljesítést, ezzel párhuzamosan pedig az árfolyamok és az értékeltség is kiugróan alacsony szintre esett. Innen jó eséllyel jöhet némi felpattanás, hiszen az említett tényezők mellett a közelmúltban már a tőkekiáramlás is lassult, a globális intézményi befektetők alulsúlyozottsága pedig rekordszinten van. A hosszabb távú fordulatra ugyanakkor nagy valószínűséggel még várni kell, a fejlődő gazdaságok kilátásai továbbra is gyengék, az egyes piacokon a legutóbb kényszerűen végrehajtott kamatemelések a növekedésre negatívan hathatnak.

Régóta nem találnak magukra a fejlődő piacok, azt követően, hogy a tavalyi évet a fejlett társaiktól messze elmaradó teljesítménnyel zárták, az idei évben is folytatják az alulteljesítést. Ha kicsit hosszabb távon nézzük a folyamatokat, azt láthatjuk, hogy a fejlett piacok alulteljesítése az utóbbi időben indult csak meg: a 2009-es mélypontot követően évekig felülteljesítettek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés