Előfizetői tartalom

Új részvényekkel gazdagodnak holnap a Google befektetői

Portfolio
Szerdán megtörténik a Google régóta beígért részvényfeldarabolása, aminek eredményeként minden befektető két részvényt kap cserébe egyért. Egy új részvénysorozatot bocsát ki a cég, amihez nem tartozik szavazati jog, így az egykori alapítók hatalma még koncentráltabb lesz és nagyobb beleszólásuk lesz a fontos döntésekbe.

Holnap lezárul a Google részvényeinek feldarabolása, aminek eredményeként a befektetők (akik március 27-én birtokoltak Google-részvényt) minden egyes részvényért cserében két részvényt kapnak: egyet az "A" sorozatból, egyet pedig a "C" sorozatból. A részvények kereskedése április 3-án kezdődik meg. Az új részvénysorozat kibocsátásának köszönhetően az egykori alapítók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés