Előfizetői tartalom

Kimagasló pesszimizmus az amerikai vállalatoknál

Portfolio
Kimagasló pesszimizmus mutatkozik az amerikai vállalatoknál, az idei első negyedévben igen jelentős számú profit warningot adtak ki az S&P 500 indexben szereplő cégek - számolt be a Marketwatch. Mindez persze úgy is felfogható, hogy a vállalatok igyekeznek a lehető legjobban lenyomni a piaci várakozásokat, hogy azokat könnyebb legyen aztán felülteljesíteni.

Véget ért az idei első negyedév, Amerikában pedig hamarosan érkeznek majd a vállalati eredmény beszámolók. A kilátások azonban enyhén szólva sem pozitívak. A FactSet adatai szerint az első negyedév során az S&P 500 cégek közül 111 társaság menedzsmentje adott előrejelzést a várható eredményekre vonatkozóan (EPS), ezek közül pedig 93 esetben a piaci konszenzust alulmúló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés