Előfizetői tartalom

Hernádi távollétében folytathatják le az eljárást

Portfolio
A horvát korrupció- és szervezett bűnözés elleni ügyészség (USKOK) hétfő esti közleménye szerint március 31-én a zágrábi megyei bíróságon vádat emelt Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója ellen. A társaság ugyanakkor közölte, nem érkezett hozzájuk hivatalos megkeresés, a történtekről a sajtóból értesültek. A legfrissebb hírek pedig arról szólnak, hogy az eljárást Hernádi távollétében folytathatják le.

Vádat emeltek Hernádi ellen A vádiratban az szerepel, hogy az alperes a MOL vezérigazgatójaként 2008 elejétől kezdve 2009 végéig lehetővé tette és megszervezte kenőpénz átadását Ivo Sanader volt horvát miniszterelnök számára. Az USKOK oldalán elérhető közlemény konkrétan 10 millió eurónyi összeget említ. A közlemény szerint ezzel megteremtették a lehetőséget...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés