Előfizetői tartalom

Csak a vállalati profitok segíthetnek a részvénypiacokon

Portfolio
A Citi legfrissebb globális részvénystratégiája szerint a következő időszakban a részvényárfolyamok emelkedését elsősorban a vállalati profitok növekedése segítheti, míg az utóbbi hónapokban elsősorban az árazási szintek növekedése támogatta a ralit. Az egyes régiók közül a feltörekvő piacok és japán rendelkezik a legvonzóbb kilátásokkal, míg szektorszinten a pénzügyi szektorban operáló vállalatok vihetik a prímet.

A Citi legfrissebb részvénystratégiája szerint a következő időszakban a vállalati profitok alakulása határozhatja meg a részvénypiacokon az irányt. Bár rendszerint szoros együttmozgás figyelhető meg a részvényárfolyamok és a vállalati profitok alakulása között, 2011. szeptembere óta a globális részvénypiac (MSCI AC World) közel 50 százalékot emelkedett, ezzel szemben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés