Előfizetői tartalom

Nagy veszélyt jelenthetnek Európára az orosz szankciók

Portfolio
Az energiahordozók Oroszországból Európába történő exportjára a krími katonai beavatkozás miatt esetlegesen kivetett szankciók komoly veszélyt jelenthetnek az öreg kontinens számára, ugyanis növelhetik a nukleáris energia szerepét - figyelmeztetett a Reuters beszámolója szerint az OMV vezére, Gerhard Roiss. Az Oroszországra esetlegesen kivetett gazdasági szankciók az OMV mellett a MOL-t is érzékenyen érinthetik, hiszen a hazai olajtársaság kitermelő tevékenységet folytat az országban, emellett leghatékonyabb finomítói orosz kőolajat dolgoznak fel.

Veszélyben Európa? Az orosz gázszállításokra potenciálisan kivetett nyugati szankciók jelentős veszélyt hordozhatnak Európa számára, ugyanis növelhetik az atomenergia szerepét. Az utóbbi években Európában határozott törekvés mutatkozott a nukleáris energiafelhasználás visszaszorítására. Az OMV vezére azt követően szólalt meg, hogy szerdán az Egyesült Államok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés