FONTOS Majd 40 éves mélypontról fordult vissza jen: ez a részvényeidet sem kíméli!
 
Előfizetői tartalom

Pengeélen táncol a forint, megtorpantak a külföldi tőzsdék (QUAESTOR)

Portfolio
Várakozásunk szerint az MNB valamelyest lassítja a monetáris expanzióját, ami azt jelenti, hogy kedden csak 10 bázisponttal, de tovább csökkentheti alapkamatát (2,70%-ról 2,60%-ra), emellett friss előrejelzéseket is ad a gazdaság várható teljesítményéről. A kérdés csupán az, hogy mikor áll le a kamatvágással a központi bank - úgy gondoljuk, hogy az idei második negyedévben ez megtörténhet -, illetve kérdés az, hogy kapunk-e információt a várható kamatpályáról, vagy sem. A jegybank inflációs alapmutatói emelkedtek már, a határidős kamat-megállapodások alapján pedig nem áraz a piac további kamatvágást, ezért az újabb lazításra gyengüléssel reagálhat a forint.

A magasabb kamatszint ígéretének hiányában fokozatosan kicsúszhat a talaj a forint alól, hacsak nem következik be éles fordulat a jegybanki politikában. Félő, hogy a befektetők a kamatvágási ciklus leállításának közeli ígéretével sem érik be, vagyis vérszemet kapnak és a gyengébb forintárfolyamon keresztül fogják kicsikarni az MNB-től a kamatemelést az év végéig....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés