Előfizetői tartalom

Dollármilliárdokban mérhető károkat okoznak a devizárfolyamok

Portfolio
Érdekes elemzést publikált a FIREapps nevú tanácsadó cég, melyben azt vizsgálta, hogy a devizaárfolyamok változása mekkora hatással van számos amerikai nagyvállalat bevételeire és nettó eredményére. Bár a vállalatok egyre nagyobb figyelmet fordítanak ezen hatások semlegesítésére, az előző évben mintegy 17,8 milliárd dollárral mérsékelte a társaságok profitját a devizaárfolyam kedvezőtlen irányú változása - írja a Business Insider.

Rendkívül érdekes elemzést készített a FIREapps nevű tanácsadó cég, mely 846 meghatározó, nyilvánosan kereskedett amerikai társaság esetében azt vizsgálta meg, hogy a devizaárfolyamok változása milyen hatással van a vállalatok bevételeire és profitjára. A negyedéves rendszerességgel készített elemzés szerint a vizsgált vállalatok összbevételét a kedvezőtlen irányú...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés