Előfizetői tartalom

Már csak a benzinesek reménykedhetnek

Portfolio
Lényegében elmozdulás nélkül zárta a hetet a Brent, ennek ellenére a finomított termékárak tovább csökkentek. A forint lendülete alábbhagyott a hét második felére, így a hazai fizetőeszköz érdemben nem befolyásolja majd a hazai üzemanyagárakat. Az árcsökkentést a dízel tankolók pénteken már megkapták, így könnyen lehet hogy a jövő héten ők már kimaradnak a jóból, árcsökkentésben inkább csak a benzinesek reménykedhetnek. A MOL eddigi gyakorlata alapján az árak szinten tartása sem okozna meglepetést.

Bár az eddigi bizonytalan kitermelők felől jó hírek érkeznek az orosz-ukrán konfliktus gátat jelent a Brent további áresésének.A finomított termékárak dollárban mért jegyzésárai ugyan csak szolidan, de tovább estek a héten, a benzin esetében látott 1,5%-os csökkenés és a dízel esetén tapasztal 2,1%-os visszaesés már önmagában elegendő lenne az árcsökkenéshez. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés