Előfizetői tartalom

Hitelből veszik a részvényeket

Portfolio
Bár egyelőre töretlen az emelkedés a részvénypiacokon, vannak olyan tényezők, melyek egyértelműen óvatosságra intik a befektetőket, az egyik ezek között a masszívan emelkedő margin adósság az amerikai tőzsdén. Az utóbbi 5 hónapban sorozatban dőltek új csúcsok, ez pedig azért veszélyes, mert tőkeáttétel lévén megnöveli a piacok kockázatosságát, így a korrekció is igen erőteljes lehet majd.

Masszívan nő a hitelállomány Igencsak óvatosságra intő jel lehet a befektetők számára, hogy a kereskedési számlákhoz tartozó margin adósság az elmúlt hónapokban újabb és újabb csúcsra emelkedett, jelenleg messze meghaladja már azt a szintet, melyet a 2007-es piaci csúcsok idején láthattunk. A margin adósság mértéke a New York Stock Exchange legfrissebb, januári...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés