Előfizetői tartalom

Zuhan a tőzsde - Érdemes már orosz részvényeket venni?

Portfolio
Eddig sem volt túlságosan drága az orosz részvénypiac, az elmúlt napok zuhanása után azonban még olcsóbbak lettek az orosz részvények. A helyzet azonban most kezd eldurvulni, így korántsem lehetünk biztosak abban, hogy nem folytatódik az esés, hiszen az orosz-ukrán félháborús helyzet eldurvulása és elhúzódása esetén akár jelentősebb tőkemenekítés is megindulhat az orosz piacról, a kockázatok pedig jelentősek, így korai lehet még betárazni a moszkvai papírokból.

A feltörekvő piacokat az utóbbi hetekben nem kimondottan kedvelték a befektetők, ezek közül is az egyik legmostohábban kezelt piac az orosz volt. A válság alatt mint szinte minden piacra a feltörekvő és az orosz indexre is jelentős eladói nyomás nehezedett, de míg előbbi szűk két év alatt ledolgozta az esés nagy részét, addig az orosz részvénypiac azóta sem közelítette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés