Előfizetői tartalom

Akár nőhet is a Park osztaléka (2.)

Portfolio
Elemőzi várakozások nem lévén csak a bázisidőszaki adatok alapján tudjuk megítélni a Graphisoft Park negyedik negyedéves gyorsjelentését, melyben egyszeri tételek nélkül minden profitsoron erősebb számokat tett közzé a társaság. A gyorsjelentés főbb pontjai: 2013-ban a menedzsment által előrejelzett 84%-os szinten a kihasználtság, az AMRI távozása negatívan, egyéb új bérleti szerződések pozitívan befolyásolták a mutatót; 2014 első felében 80% körülire esik a kihasználtság, majd az év második felétől a műemléki részen megtalálható épületek 100%-os kihasználtsága 82%-ra emeli vissza a mutatót; az árbevétel soron (négy negyedév után) 4%-os emelkedés következett be a bázisidőszakhoz viszonyítva; eközben az EBITDA hányad 95%-ra ugrott a negyedévben, ami új csúcsot jelent a Park történetében; az EBITDA év/év alapon megtörte a négy negyedéve tartó rossz sorozatot; a 2014-es prognózist a nettó profit sor (-0,2 m EUR) kivételével változatlan szinten erősítette meg a menedzsment, növekedést nem várnak; az egyszeri tételek - az árbevétel sor kivételével - a fontosabb profitsorokon jelentősen megemelték a 2013-as év számait. Véleményünk szerint a Graphisoft Park negyedik negyedéves jelentésében sem láttak napvilágot olyan új vagy lényegi információk, melyek az árfolyamot jelentősen befolyásolnák. A menedzsment óvatosan áll hozzá a következő üzleti évhez, és egyelőre sem újabb távozóról, sem újabb érkezőről nincs információ. Érdekes kérdése lehet az évnek, hogy az AMRI perből befolyó összeggel mit kezd majd a vállalat.

A bázisidőszakhoz képest minden soron erősebb volt a Park teljesítménye, a felsőbb sorokon egy, az alsóbb sorokon kétszámjegyű volt a növekedés.Már nőtt az árbevétel Megtörve a négy negyedéve tartó rossz sorozatot a negyedik negyedévben év/év alapon már nőtt a GsPark bevétele, melyben az AMRI per lezajlása mellett az új bérlők érkezése valamint egyszeri tételek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés