FONTOS Kiderült, hogyan teljesített az energiakrízisből kilábaló magyar energiaszektor
 
Előfizetői tartalom

Hamarosan kiteríti lapjait a MOL

Portfolio
Jövő héten teszi közzé a tavalyi negyedik negyedik negyedévre vonatkozó gyorsjelentését a MOL, mely az eddig beérkezett elemzői várakozások alapján nem lesz valami fényes, persze erre az INA és az OMV eredménybeszámolói alapján számítani lehetett. Az iparágban kiemelten figyelt profitmutató (az egyszeri tételektől és készletátértékelési hatástól megtisztított EBITDA) több mint 20%-kal csökkenhetett, míg a tisztított nettó eredmény közel 20%-kal eshetett vissza. Az egyes szegmensek közül a fajsúlyosnak számító kitermelés mellett a finomítás is gyengén teljesíthetett, ami szintén nem lehet meglepő a fentebb említett cégek jelentéseit látva. Az általunk begyűjtött elemzői becslések az egyszeri tételek nélküli eredményszámokra vonatkoznak, a riportált adatok azonban ennél is kedvezőtlenebb képet mutathatnak, hiszen a MOL horvát leánya a kutatás-termelésben és a finomításban is végrehajtott leírásokat a negyedévben. A MOL február 25-én hajnalban teszi közzé negyedéves jelentését, cikkünket a beérkező elemzői várakozásokkal folyamatosan frissítjük.

Milyen lesz a negyedév?. Az eddig beérkezett elemzői várakozások alapján az látszik, hogy a MOL a főbb profitsorokon jelentős csökkenésről számolhat be a tavalyi negyedik negyedévre vonatkozóan: az iparágban kiemelten figyelt (egyszeri tételektől és készletátértékelési hatástól megtisztított) EBITDA mutató több mint 20%-kal lehetett alacsonyabb, mint egy évvel korábban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés