Előfizetői tartalom

Megússza a bírságot a Visa?

Portfolio
Az Európai Bizottság hamarosan elfogadhatja a Visa ajánlatát, amelyben a társaság azt ígéri, a hitelkártyáknál felszámított bankközi jutalékait 0,3 százalékban korlátozza. Az ajánlat azután érkezett a bizottsághoz, hogy versenyellenes magatartás miatti bírságot helyeztek kilátásba a kártyatársaságnak - számolt be a Reuters.

Az Európai Bizottság szerint a kártyahasználatért szedett díjakból évente 10 milliárd eurót szednek be a bankok, ezt az úgynevezett bankközi jutalékot (interchange díjat) azonban jellemzően a kártyatársaságok (ebben az esetben a Visa tagbankjaiból álló testületek) határozzák meg. A díjat a kártyát elfogadó bank fizeti meg az adott kártyát kibocsátó banknak, de a bankok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés