Előfizetői tartalom

Újabb gigafelvásárlás az Egyesült Államokban (2.)

Portfolio
Óriási üzletet jelentettek ma be, mely szerint az Egyesült Államok legnagyobb kábelszolgáltatója, a Comcast 45 milliárd dollárért megvásárolja a piac második legnagyobb szereplőjét, a Time Warner Cable-t. A jelenlegi két piacvezető társaság egyesülése azonban komoly versenyjogi aggályokat vethet fel. 2011-ben az amerikai versenyfelügyeleti hatóság már elmeszelt egy hasonló üzletet, így az előttünk álló időszakban akár a mostani tranzakció is meghiúsulhat - írja a Financial Times.

14:25 Csütörtök délután megerősítette a Time Warner Cable (TWC) és a Comcast a tranzakciót a korábbi piaci értesüléseket. A megállapodás szerint a Comcast a TWC mind a 284,9 millió részvényét megveszi, és minden egyes papírért 2,875 saját részvénnyel fizet. Az üzlet lezártát követően a TWC-részvényesekhez kerül a Comcast törzsrészvények 23 százaléka. A nyitás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés