Előfizetői tartalom

Yellen kezében vannak a piacok (QUAESTOR)

Portfolio
Egy viszonylag durva kereskedésű hét után a német DAX index ezen a héten ismét kedvező irányt vehet. A befektetők a kissé zavaros adatok után némiképp megnyugodhatnak. A fejlődő piacokon történt eladások egyelőre úgy tűnik mintha túlreagálták volna a valódi helyzetet. Így lehetséges, hogy a befektetők az alacsonyabb árakat vásárlásra használják majd.

A befektetési döntések sarokpontja egyébként továbbra is a Fed pénzpolitikájának alakulása. Ezzel kapcsolatban a legfontosabb Janet Yellen első Fed-elnöki megnyilatkozása az amerikai kongresszus bizottsága előtt. A várakozások szerint megerősítheti, hogy a kötvényvásárlási program szűkítése "robotpilóta üzemmódban" van. Ugyanakkor érdekes kérdés, hogy vajon a Fed Nyíltpiaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés