Előfizetői tartalom

Egyeduralomra tör az állam a magyar energiapiacon?

Portfolio
Lázár János az Orgio.hu-nak adott interjújában arról beszélt, hogy az állam közeli célja, hogy egyedüli szereplő legyen a magyar energiapiacon azért, hogy olcsó áramot adhasson minden embernek. Ezt az Orbán Viktor által is már említett, állami nonprofit energiaszolgáltatón keresztül valósítanák meg, amelynek annyi profitja lehetne csak, amennyi a működtetését és a fejlesztéseket fedezné. Azt ugyanis könnyű belátni, hogy egy ilyen szereplő megjelenése hamar kiszorítaná a többi versenytársat a piacról.

Tegnap este Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár Algyőn tartott lakossági fórumot, az Origónak pedig sikerült interjút készítenie a politikussal, melynek az egyik legérdekesebb részében a magyar energiapiac jövőjével kapcsolatban tett kijelentéseket Lázár: "Ha az állam tényleg átveszi ezeket a cégeket, és belép az energiapiacra, pontosan hogyan működne...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés