Előfizetői tartalom

Érdemes már a zavarosban halászni?

Portfolio
A fejlődő piaci eszközosztályokban az utóbbi hetekben igen jelentős leértékelődést láthattunk, a részvényeket tekintve az MSCI EM index több mint 7%-ot esett. A jelenlegi szinteken egyes befektetők már vonzó vételi lehetőséget láthatnak, az árazás ugyanis több éves mélyponton van, fontos azonban figyelembe venni a magas kockázatokat is, ezek most elsősorban politikai eredetűek.

Annak ellenére, hogy a tavalyi évben lemaradók voltak a fejlődő piacok fejlett társaikhoz képest, az idei évet is meglehetősen rosszul kezdték, az utóbbi hetekben látott deviza, kötvény és részvénypiaci mozgások még a legpesszimistább befektetőket is meglephették. A globális fejlődő piacok teljesítményét leképező MSCI EM index a tavalyi évben mutatott 5%-os leértékelődés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés