Előfizetői tartalom

Többhónapos csúcson az aranypiaci optimizmus

Portfolio
A tavalyi közel 30 százalékos zuhanás után, idén jól teljesít a sárga nemesfém, miután a feltörekvő piaci események továbbra bizonytalanságban tartják a befektetőket. A piaci szereplők optimizmusa a sárga nemesfém kilátásaival kapcsolatban több hónapja nem látott szintre emelkedett az előző héten az amerikai Határidős Árupiaci Tőzsdefelügyelet (CFTC) adatai szerint.

Aggódva követik a piaci szereplők a török, az ukrán, a thai és az argentin eseményeket is, ráadásul a Fed idén elkezdte elzárni a pénzcsapokat, további lökést adva a feltörekvő piaci devizák gyengülésének. A jelentős piaci bizonytalanság miatt a befektetők részben újra az arany felé fordultak, így a sárga nemesfém az év eleji 1200 dollár körüli szintről 1280 dollár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés