Előfizetői tartalom

Minipánik a piacokon, hogyan tovább? (QUAESTOR)

Portfolio
A piacokon kialakult pánikhangulat egész héten kitartott, melyet jól tükröz, hogy a forint több éves mélypontján járt a legtöbb devizával szemben, a tőzsdék pedig ismét komoly mínuszokat könyveltek el. A folytatás szempontjából egy adatra különösen érdemes odafigyelni, ami nem más, mint a januári átfogó amerikai munkaerő-piaci jelentés. Ha a foglalkoztatottsági adatok kapcsán a decemberben tapasztalt csalódás megismétlődne, megnő az esélye annak, hogy a Fed nem vágja tovább a kötvényprogramot, s ekkor fellélegezhetnek a feltörekvő piacok, illetve gyengülhet a dollár. Ellenkező esetben a fejlődő piacokon tovább tarthat a pánik.

Az eurozónát illetően csütörtökön érkezik a hét legfontosabb adata, ekkor publikálja ugyanis az Európai Központi Bank a monetáris politikát illető legfrissebb döntéseit. Nem számítunk arra, hogy bármit is lépni fog az EKB, de a kamatdöntési közlemény inkább pesszimista hangvételű lehet majd. Hazánk esetében a legutóbbi kamatdöntő ülés jegyzőkönyve tartogathat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés