Előfizetői tartalom

Profik a forintzuhanásról: a választások előtt nem lesz kamatemelés

Portfolio
Megoszlik a hazai alapkezelők véleménye arról, hogy a fejlődő piacokon jelenleg tapasztalható krízis rövid, vagy hosszan tartó folyamat lesz, egyesek szerint komolyabb fundamentális okai vannak az alulteljesítésnek. Többen egyetértettek abban, hogy Magyarország alapvetően nincs rossz helyzetben a makrogazdasági szempontokat tekintve, persze ettől még lehet, hogy a befektetők többsége nem fog minket megkülönböztetni a fejlődő piaci univerzumon belül. A Dialóg portfóliómenedzsere kiemelte, extrém esetben a forint 320-330-ig is elmehet, ennek ellenére nem gondolja, hogy a választások előtt idehaza kamatemelés lenne. Amennyiben a forint a jelenlegi szintekről tovább gyengül, az a hazai részvények közül az OTP-t érintheti legérzékenyebben a devizahitelek miatt, a Richterről ugyanakkor megoszlanak a vélemények.

Elek Péter - Dialóg Nincs konkrét ok a szakértő szerint a jelenlegi piaci folyamatok mögött, abban, hogy az események így alakultak, több minden játszik egyszerre közre. Elég itt megemlíteni a Fed eszközvásárlási programjának további csökkentését, a török líra és az egyéb más fejlődő piaci devizák gyengülését, és a fejlődő piacokon zajló tőkekivonási folyamatot....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés