Előfizetői tartalom

Bajban Marissa Mayer?

Portfolio
A Yahoo zárás után tette közzé tavalyi utolsó negyedévre vonatkozó számait. A várt feletti egy részvényre jutó nyereség és a vártnak megfelelő bevétel hírére először 2 százalék feletti pluszba, majd hirtelen 6 százalék feletti mínuszba fordult a technológiai óriás részvényeinek árfolyama. Úgy tűnik, hogy még mindig várat magára a növekedési fordulat a cégnél. A gyorsjelentés főbb pontjai: A bevételnövekedést még mindig nem sikerült beindítani a Yahoo-nál, a negyedik negyedévben csökkentek a bevételek és a folyó negyedévre is csak minimális, 1%-os növekedést vár a menedzsment. A fizetett kattintások és az eladott display-hirdetések száma növekszik, viszont a hirdetések ára csökken. Komoly verseny folyik a hirdetőkért, már nem csak a Google a nagy rivális, de a közösségépítő oldalak is. A költségcsökkentési intézkedéseknek köszönhetően profitszinten kétszámjegyű növekedést ért el a Yahoo év/év alapon.

Várat magára a fordulat Úgy tűnik, hogy a növekedési fordulat várat még magára a Yahoo-nál. Hiába vezetett be agresszív lépéseket Marissa Mayer az elmúlt 18 hónapban, a bevételek még mindig csak stagnálni tudnak. A kilátások sem túl kedvezőek, úgy tűnik ugyanis, hogy a hirdetők máshol akarják költeni pénzüket, például a Google-nál és a népszerű közösségi oldalaknál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés