Előfizetői tartalom

Új játékot talált magának a milliárdos befektető

Portfolio
Csaknem 6%-ot emelkedett tegnap a zárás utáni kereskedésben az eBay árfolyama azt követően, hogy a társaság közzétette negyedik negyedéves számait. Nem csak az eredmények voltak érdekesek a befektetők számára, de úgy tűnik, hogy a híresen aktív befektető, Carl Icahn bele akar szólni az eBay életébe is. A milliárdos arra szeretné rávenni a menedzsmentet, hogy válasszák le a nagy növekedést mutató online fizetési üzletágat, a PayPal-t. A gyorsjelentés főbb pontjai: Folytatódott a kétszámjegyű növekedés az eBaynél a negyedik negyedévben. Az előző év azonos időszakához viszonyítva a bevételek szintjén 14%-os, a profit tekintetében pedig 15%-os emelkedésről számolt be a cég. A menedzsment az elemzői konszenzusnál gyengébb várakozásokat fogalmazott meg az első negyedévre és a tejes idei évre, 2015-ös bevételprognózisát pedig csökkentette. Carl Icahn szerint az eBaynek le kellene választani a PayPalt egy külön cégbe.

Milyen lett a negyedév? Örömmel fogadták a befektetők tegnap este az eBay negyedéves eredményeit, amit a piacok zárását követően tett közzé a társaság. A várakozásoknak közel megfelelő bevételt könyvelt el a szeptember-decemberi időszakban a cég, és az egy részvényre jutó eredmény is egybevágott az elemzői konszenzussal.A menedzsment korábban megfogalmazott várakozásaihoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés