Előfizetői tartalom

SAP: hasít a felhő-üzletág

Portfolio
Feladta korábbi profitcélkitűzését az SAP, pontosabban két évvel későbbre tolta a megcélzott profitszintet - derül ki a társaság ma reggel közzétett negyedik negyedéves gyorsjelentéséből. A menedzsment indoklása szerint ez annak tudható be, hogy most a váltás időszaka következik, amikor az ügyfelei a hagyományos szoftverek felől a cloud-alapú szolgáltatásokra állnak át. Ez pedig bár nagy növekedési potenciált rejt a bevételek számára, hiszen a legutóbb negyedévben is 60% feletti növekedést ért el a cég ezen a területen, ugyanakkor rövid távon rombolja a profitabilitást a magas fix költségek miatt. Az SAP részvényei közel 3%-os mínusszal indították a kereskedést. A gyorsjelentés főbb pontjai: Sorozatban harmadik negyedéve csökkentek a szoftverlicenc-értékesítések bevételei a negyedik negyedévben, év/év alapon. A cloud-szolgáltatások bevételei felrobbantak, de még mindig csak az összbevétel 4%-át tették ki. Az idei évre már csak egyszámjegyű növekedést vár a menedzsment az új szoftverértékesítések bevételeiben azután, hogy az elmúlt négy évben folyamatosan kétszámjegyű növekedést ért el a társaság. Az elemzői konszenzustól elmaradó profitvárakozást fogalmazott meg a vezetőség 2014-re.

Feladta profitcélját az SAP Nem éri el az eredetileg megcélzott időpontra profitcélját az SAP - közölte a német szoftveróriás a ma reggel közzétett negyedik negyedéves gyorsjelentésében. A 35%-os működési eredményszintet (egyszeri tételektől tisztítva) már nem 2015-re, hanem csak 2017-re tervezi a menedzsment. Az elemzők már eddig sem hittek benne, hogy teljesíteni tudja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés