Előfizetői tartalom

Óriásfelvásárlás a söriparban

Portfolio
A világ legnagyobb sörgyártója, az AB InBev bejelentette, hogy 5,8 milliárd dollárért visszavásárolja korábbi dél-koreai leányát a KKR-től. A KKR annak idején 1,8 milliárd dollárt fizetett a cégért, amit aztán Dél-Korea első számú sörgyártójává futtatott fel - írja a Yahoo! Finance. A befektetők szemlátomást örülnek az ázsiai terjeszkedésnek, ugyanis az AN InBev árfolyama erősödik hétfőn.

A világ legnagyobb sörgyártója, az AB InBev bejelentette, hogy 5,8 milliárd dollárért visszavásárolja korábbi dél-koreai cégét, az Oriental Brewery-t. Az AB InBev még 2009-ben értékesítette a céget 1,8 milliárd dollárért a KKR & Co-nak, hogy az üzletből befolyó pénzből adósságait finanszírozhassa. Vagyis a KKR hatalmas üzletet csinált, igaz ebben nem kis szerepe volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés