Előfizetői tartalom

Mindenkit lenyomtak a lengyelek

Portfolio
A tavalyi negyedik negyedév biztatóan alakult a régiós piacokon a forgalmat tekintve. Az euróban kifejezett kötések összértéke év/év és negyedév/negyedév alapon is emelkedett, sőt a teljes évet vizsgálva is növekedett a forgalom. A hazai tőzsde számára szintén jól sikerült az előző negyedév, ráadásul a többéves mélypontra csökkenő országkockázatnak köszönhetően a budapesti piac P/E alapú mutatója közelebb került a régiós társakéhoz.

2013. negyedik negyedévében megszakadt a régiós tőzsdék (cseh, lengyel, osztrák, magyar) forgalmának lemorzsolódása. 2013 október-december időszakban összesen 33,1 milliárd euró értékben születtek kötések a börzéken, ami év/év alapon 15,2, míg hó/hó alapon 5,7 százalékos növekedést jelent. A forgalom emelkedése részben a magasabb osztrák és lengyel részvényárfolyamokkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés