Előfizetői tartalom

Darabokra szedve a tőzsdei hozamok - Érdekes a kép

Portfolio
Érdekes képet mutat, ha a tavalyi évi tőzsdei hozamokat fő összetevőire bontjuk a világ meghatározó régióiban: ezt tette meg a Morgan Stanley friss elemzésében, ami egyértelműen mutatja, hogy az USA-ban a hozamok fő hajtóereje a P/E alapú árazás emelkedése volt. Hasonló volt a helyzet Európában is, itt azonban az EPS-növekedés hatása lényegében elhanyagolható volt.

Hosszú távon a részvénypiaci hozamokat elsősorban a vállalati profitok alakulása határozza meg, emellett másik fontos driver a hozamoknál (total return) a jellemzően az eredményekből visszajuttatott készpénztömeg, az osztalék is. Rövidebb időtávon ugyanakkor a tőzsdei hozamokat jelentősebb mértékben befolyásolja az is, hogy a befektetők a megtermelt, illetve várhatóan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés