Előfizetői tartalom

Megvolt a mélypont - Tavaly már emelkedett a forgalom

Portfolio
Vegyes hónapot zárt a BÉT határidős részvénypiaca, ugyanis bár év/év és hó/hó alapon is csökkent a kötések összértéke az előző hónapban, az év egészét tekintve nem szomorkodhatunk. A budapesti tőzsde határidős piacán ugyanis vége szakadt a forgalom 2011 óta tartó hanyatlásának, miután tavaly a kötések összértéke 8 százalékot emelkedett.

Hogy alakult a decemberi határidős forgalom? 102,9 milliárd forintra rúgott a BÉT részvénypiaci összesített (BUX+egyedi részvények) határidős forgalma decemberben, mely az előző év azonos időszakához képest 25,4 százalékos csökkenést, hó/hó alapon pedig 9,5 százalékos esést jelent. A BUX-ra kötött üzletek értéke 13 milliárd forintot tett ki az előző hónapban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés