Előfizetői tartalom

Egyre pesszimistábbak a befektetők

Portfolio
Rendkívül jól sikerült az előző év a részvénypiacokon, a befektetők kockázati étvágya nem ismert határokat. A folyamatosan emelkedő részvényárfolyamok miatt az RSI mutató értéke 70 felé emelkedett, ami óvatosságra int. A befektetők bizonytalanok a folytatást illetően, ugyanis míg az AAII felmérése csökkenő, addig a chicagói eladási és vételi opciók növekvő optimizmusról árulkodnak.

Nem okozott törést az amerikai részvénypiacok menetelésében a Fed decemberi ülése, mely során döntöttek a jegybanki eszközvásárlások ütemének lassításáról. A tengerentúli részvénypiac a döntést követően csúcsról csúcsra emelkedett, mely során az RSI indikátor értéke a túlvettséget jelentő 70-es szint felé került.Az RSI mutató emelkedésével a piaci szereplők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés