Előfizetői tartalom

Ezek lesznek 2014 cégautói

Hámor Iván
A cégautók beszerzése, a megfelelő modell kiválasztása nem mindig csak a táblázatkezelők rideg celláiban szereplő értékek alapján történik, hanem sok esetben a szubjektum, a későbbi felhasználó egyéni preferenciái, vagy csak egyszerűen a táblázatba nem beilleszthető szempontok is érvényre jutnak. Az előbbiek a "kompenzációs csomagba" tartozó járművek esetében relevánsak, míg az utóbbiak közé tartozik például egy-egy modell életciklusának alakulása, pillanatnyi helyzete. A Portfolio.hu összeállította a hazai cégautó értékesítés szempontjából fontosabb modellek listáját, melyek 2014-ben részben vagy teljesen megújulnak, így befolyással lehetnek a beszerzési döntésekre.

A kifutó modelleket jellemzően alacsonyabb áron lehet megvásárolni, mint az újakat, cserébe a maradványértékük is alacsonyabb lesz 3-5 év múlva. Az értékvesztés mértéke között nem nagy a különbség, tehát ennek ott lehet jelentősége, ahol a bekerülési ár szerepel nagyobb súllyal a döntés meghozatalakor. Ahol a "felhasználó választ" rendszer működik, ott a szubjektív...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés