FONTOS Amerikai elnökválasztás: váratlan fordulat a versenyben, bejöhet a demokraták számítása
 
Előfizetői tartalom

Nyár óta nem voltak ilyen pesszimisták a spekulánsok

Portfolio
Az előző heti záróára körül ingadozik a sárga nemesfém árfolyama. Az arany számára a kilátások továbbra sem kedvezőek, hiszen a gyengülő fundamentumok miatt a befektetők folyamatosan építik le pozícióikat. A CFTC szerint a spekulatív nettó vételi pozíciók száma nyári mélypontra esett. A héten azonban kisebb fellélegzés jöhet az arany piacán, a CNBC által megkérdezett elemzők többsége emelkedést vár.

A pénteken közzétett amerikai munkaerőpiaci adatra az arany első körben eséssel reagált, majd a short pozíciók zárása miatt végül emelkedéssel fejezte be a kereskedést. Az átfogó munkaerőpiaci statisztikák szerint az Egyesült Államokban novemberben a várt 180 ezer helyett 204 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, míg a munkanélküliség 7,3 százalékról 7 százalékra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés