FONTOS Amerikai elnökválasztás: váratlan fordulat a versenyben, bejöhet a demokraták számítása
 
Előfizetői tartalom

Nyugaton a biztosra mentek - Itthon sem volt ez másképp

Portfolio
Egyáltalán nem unatkoztak a héten a piaci szereplők: egyrészt több fontos amerikai makroadatot tettek közzé, másrészt ülésezett az EKB, harmadrészt több hazai vállalati hír is érkezett, melyek közül a Magyar Telekom osztalékfizetésének felfüggesztése bírt a legnagyobb jelentőséggel. Az utóbbi öt napban érkezett kedvező makrostatisztikák miatt újra előtérbe került a Fed eszközvásárlásainak lassítása, ami szerepet játszhatott abban, hogy több meghatározó nyugati index is gyengén teljesített. A BUX sem tudta magát függetleníteni a nemzetközi hangulattól, így szintén az előző pénteki záróértéke alatt fejezte be a hetet.

Az utóbbi hetekben csúcsról csúcsra jártak a vezető nemzetközi indexek. A mögöttünk álló héten mintha azonban a valami megváltozott volna: több meghatározó benchmark gyengén teljesített. Ez részben annak volt betudható, hogy az emelkedést egy természetes technikai korrekció követte, illetve részben annak tulajdonítható, hogy több kedvező adat is napvilágot látott a tengerentúlon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés