Előfizetői tartalom

Indul az amerikai vásárlási szezon (QUAESTOR)

Portfolio
Az előttünk álló héten tovább folytatódhat a részvénypiacok jó teljesítménye. A jegybankok intézkedéseivel kapcsolatos várakozásokat érdemben befolyásolhatják a friss makrogazdasági adatok, míg itthon az MNB kamatdöntő ülésére lesz érdemes figyelnünk. Az Egyesült Államokban pedig megkezdődik a karácsonyi vásárlási szezon, így a kiskereskedelmi láncok értékesítési adatai kerülnek ismét a középpontba.

Idehaza a hét kiemelt eseménye az MNB novemberi kamatdöntő ülése lesz. Várakozásaink alapján ismételten 20 bázisponttal fogja csökkenteni (3,40%-ról 3,20%-ra) az irányadó kamatlábat a jegybank. Az MNB a gazdaság fokozatos bővülésével számol, amely elsősorban az exportra támaszkodhat, ugyanakkor a relatíve magas munkanélküliség és a háztartások eladósodottsága fékezheti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés