Előfizetői tartalom

Szécsényi: Lemaradt a hazai tőzsde, de jöhet még fordulat

Elsősorban a stabilizációs intézkedések miatt maradt le az elmúlt időszakban a hazai tőzsde, a kormányzati lépésekre pont abban az időszakban került sor, amikor a világ részvénypiacai alapvetően jól teljesítenek és ezen intézkedések tőkepiacot is érintő negatív hatásai nélkül ebből mi is jobban kivehettük volna a részünket, mondta el lapunknak a Budapesti Értéktőzsde alelnöke, Szécsényi Bálint. Az elmúlt időszak magyar gazdaságpolitikai lépései, és természetesen Magyarország leminősítése miatt is sok befektető óvatossá vált a hazai tőzsdei cégekkel kapcsolatban, de a forgalom nem csak nálunk, a régió más országaiban is csökkent. Ebből a szempontból az új kereskedési rendszer, a Xetra bevezetése sem varázsszer, a kiszámítható gazdasági környezet és az ország nemzetközi megítélésének javulása azonban fordulatot hozhat a hazai tőzsdén is.

Portfolio.hu: Rendhagyó módon kezdjük az interjút a jövővel. Tegyük fel, hogy 5 év múlva beszélgetünk a magyar tőzsdéről. 2018-ban milyen kép fogadhat minket a BÉT-en? Szécsényi Bálint: Reményeim szerint erősebb lesz a tőzsde, mint most, mégpedig azért, mert bár a tőzsde gazdaságépítő szerepe az elmúlt években csökkent, ennek a piacnak, mint a gazdaság meghatározó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés