Előfizetői tartalom

Reflektorfényben a Richter - Holnap dönt az MSCI

Portfolio
Napokon belül közzéteszi az MSCI legújabb index-felülvizsgálatának eredményeit, ami az előttünk álló napokat/heteket reflektorfénybe helyezheti. Korábban beszámoltunk arról, hogy a Richter számításaink szerint visszakerül az indexekbe, ami annak ellenére, hogy a papírok a közelmúltban komoly emelkedést produkáltak, jelentős hatással lehet a gyógyszergyártó részvényeire, hiszen az ETF-ek felől azonnali vételi kereslet jelentkezhet. A Magyar Telekomnál viszont megnőtt a kiesés veszélye, pláne ha a Richter valóban visszakerül, itt azonban a részvényeknél egy esetleges kiesést követően nem várható olyan jelentős hatás az ETF-ek irányából, mint tavaly novemberben a Richternél. Az MSCI november 7-én, késő este hozza nyilvánosságra a felülvizsgálat eredményeit, melyet az említett passzív alapoknak legkésőbb november 26-ig le kell reagálni.

Izgalmasak lesznek az előttünk álló napok/ hetek a magyar piacon, hamarosan ugyanis bejelenti az MSCI legújabb féléves index-felülvizsgálatának eredményeit. A globális index-szolgáltató november 7-én, este 11 óra után közli az indexekben történt változásokat, melyek november 26-tól lépnek majd életbe. Arról korábban több alkalommal részletesen is beszámoltunk, hogy a mostani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés