Előfizetői tartalom

A Fed sem gyújtotta be a hazai rakétákat

Portfolio
A hét első felében annak ellenére, hogy több amerikai adat is érkezett kivártak a befektetők az újabb pozíciók felvételével, miután a Fed ülésének eredményét szerdán jelentették be. Az amerikai jegybank a várakozásoknak megfelelően nem módosított a pénznyomda ütemén, így továbbra is maradhat a likviditás a piacokon. A tengerentúli jegybank mellett a héten a japán és a hazai központi bank is ülésezett, de egyik sem szolgált meglepetéssel. A BUX az előző pénteki záróértéke közelében fejezte be a hetet, miután a blue chipek mindegyike kevesebb mint 1 százalékkal mozdult el múlt pénteki záróáráról.

USA Sok minden történt ezen a héten is: többek között újabb adatok érkeztek az Egyesült Államok gazdaságából, melyek vegyes képet festettek. A héten két munkaerőpiaci adatot is közzétettek: míg az ADP jelentése szerint a várt 138 ezer fő helyett csak 130 ezer fővel emelkedett a foglalkoztatottak száma, addig az előző heti friss munkanélküli segélykérelmek száma nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés