Előfizetői tartalom

Megállíthatatlanul hanyatlik a forint

Portfolio
A hazai fizetőeszköz tovább gyengül pénteken azt követően, hogy csütörtökön nap végére megütötték a forintot is más régiós feltörekvő piaci devizákkal együtt. A gyengülés hátterében a Fed szerdai bejelentései, valamint az azóta bekövetkezett dollár erősödés állhat elsősorban. Ráadásul a tegnap délutáni chicagói beszerzési menedzser index annyira jól sikerült, hogy ismét erősödhetnek azok a várakozások, amelyek szerint már az év végén lassíthatja eszközvásárlási programját a Fed. A helyzetet csak súlyosbítja, hogy az S&P leminősítette Ukrajnát, valamint egyes londoni elemzők 3 százalék alatti MNB-alapkamatot vizionálnak. Ezek együttesen pedig újabb több hetes mélypontra lökték a forintot az euróval, a dollárral és a svájci frankkal szemben. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy ma zárva van a magyar bankközi piac, így a kisebb likviditás miatt nagyobb kilengések lehetnek a külföldi szereplők miatt.

2013. november 01. 20:27 Megosztás A 298-as szintet ostromolja az euró-forint kurzus Nem csillapodnak a kedélyek a magyar fizetőeszköz piacán a péntek esti órákban sem, így a forint több hetes mélypontján tartózkodik továbbra is a főbb devizákkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés