Előfizetői tartalom

Apple: elmaradt a tűzijáték (3.)

Portfolio
Eséssel fogadták az Apple részvényei a társaság tegnap este közzétett harmadik negyedéves gyorsjelentését. Az amerikai technológiai óriás profitcsökkenésről számolt be a harmadik negyedévre annak ellenére, hogy szeptemberben piacra dobta az új okostelefonjait. Bár a bevételek pozitív meglepetést okoztak, ugyanakkor csalódást keltett, hogy a negyedik negyedévre a profitabilitás romlására számít a menedzsment. A részvények végül 1,2%-os mínuszban fejezték be a zárás utáni kereskedést. A gyorsjelentés főbb pontjai: - Az új okostelefonok piacra dobásának köszönhetően 4%-kal emelkedtek a harmadik negyedévben az Apple bevételei. - Eredményszinten folytatódik a visszaesés: már a negyedik negyedéve nem tud emelkedni a nettó eredmény év/év alapon. - Az iPad értékesítései csökkentek, mivel a fogyasztók kivártak a vásárlással az új modellek piacra dobása előtt. - A harmadik negyedév végén 130 milliárd dollárra rúgott az Apple nettó készpénzállománya, ami a piaci kapitalizáció negyedének felel meg. - A negyedik negyedévre a bruttó fedezeti szint csökkenésére számít a menedzsment, ami csalódást okozott a befektetőknek.

Tovább csökken a nyereség Sorozatban a negyedik olyan negyedévet zárta az Apple, amikor nem tudott a profit szintjén növekedésről beszámolni. A harmadik negyedévben 7,5 milliárd dolláros nettó eredményt könyvelt el, szemben az egy évvel korábbi 8,2 milliárd dollárral. Ez részvényenként 8,26 dolláros profitot jelent, ami azonban még így is pozitív meglepetést okozott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés