Előfizetői tartalom

Gyászos időszak köszönthet a tőzsdékre

Portfolio
Mark Hulbert, a Marketwatch publicistája úgy véli a jelenlegi várakozások az amerikai részvénypiac elkövetkező évekre vonatkozó mozgását illetőn igencsak optimisták, ez az optimizmus pedig az egyszerű matek alapján nehezen alátámasztható. Amennyiben reálisabb feltételezésekkel élünk, egy gyors számítás alapján az S&P 500 index 5 év múlva 1589 pont környékén lehet, ami évesítve mintegy 2%-os leértékelődést jelent.

Ha az egyszerű matematikát vesszük alapul, igencsak nehéz alátámasztani olyan várakozásokat, miszerint a részvénypiacok az elkövetkező néhány évben akár a hosszú távú átlagnak megfelelő ütemben (éves 10%) tudnának emelkedni. A Standard & Poor's szerint a Wall Streeten a konszenzus alapján az S&P 500 index operatív egy részvényre jutó eredménye 2014-ben 15,4%-kal lesz magasabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés