Előfizetői tartalom

Mi történt az arannyal?

Portfolio
Idén egyre többet lehet hallani arról, hogy az arany korábbi emelkedését támogató fundamentumok gyengültek, illetve a sárga nemesfém, mint menedékeszköz megszűnt létezni. A Business Insider egy elsősorban aranyba és ezüstbe fektető árupiaci alap prezentációjából 50 érdekes ábrát gyűjtött össze, melyek közül mi is szemezgettünk.

A történelem során az arany számtalanszor kínált biztonságos menekülést a piaci viszontagságok elől. Az utóbbi hónapokban azonban több piaci szereplő is kérdőre vonta, hogy a sárga nemesfém menedékeszköz funkciója napjainkban is megállja a helyét, hiszen a jelenlegi környezetben (soha nem látott, rendkívül laza monetáris politika, jegybanki eszközvásárlások.) Ronald...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés