Előfizetői tartalom

Hihetetlen mértékben vásárolják az aranyat Ázsiában

Portfolio
Bár az arany piacán az egyre erősebb amerikai gazdaság valamint a Fed eszközvásárlási programjának közelgő lassítása miatt az utóbbi 13 év leggyengébbike következik, a sárga nemesfém csökkenő árfolyama csak fokozta a fizikai keresletet több ázsiai országban, ráadásul van olyan ország, ahol a hatóságnak kellett közbelépnie, hogy fékezze az arany iránti óriási érdeklődést - írja a Bloomberg.

Bár az utóbbi napokban az amerikai állam részleges leállása némileg visszavethette a tengerentúli gazdasági növekedést, az Egyesült Államok gazdasága az év egészét tekintve egyre biztatóbb képet fest. Emiatt pedig a Fed tavaly elindított eszközvásárlási programjának leállításához is egyre közelebb kerülünk. Mindezek pedig oda vezettek, hogy a piaci szereplők menedékeszközök...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés