Előfizetői tartalom

Budapest ismét lenyomta Prágát

Portfolio
Úgy látszik, a régiós börzék összesített euróban kifejezett forgalmának második negyedéves emelkedése nemcsak egyszeri eset volt, hiszen a harmadik negyedévben tovább emelkedett a kötések összértéke. A forgalom növekedéséhez a prágai piacon kívül a bécsi, a budapesti és a varsói börze is hozzájárult. Az értékeltséget vizsgálva nem változott a magyar piac helyzete, és továbbra is a legalacsonyabb P/E ráta mellett forog, ami részben az országkockázattal indokolható.

Hogy alakult a régiós forgalom? Immár a második negyedéve emelkedett az euróban kifejezett régiós forgalom: a bécsi, a budapesti, a prágai és a varsói börzék összesített, euróban kifejezett forgalma 31,3 milliárd euróra emelkedett a július-szeptember közötti időszakban, ami az előző év azonos időszakához képest mintegy 9 százalékos növekedést jelent. Sőt, a harmadik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés