Előfizetői tartalom

Rázós napok jönnek a börzéken (QUAESTOR)

Portfolio
Az előttünk álló napokban fokozódhat a feszültség a nemzetközi részvénypiacokon. Az amerikai költségvetési vita egyre inkább elmérgesedik, és a politikusok kompromisszumképtelensége nem sok jót ígér az adósságplafon megemelésével kapcsolatban sem. Európában pedig az olasz kormányválság rontja a befektetői hangulatot, így a kockázatkerülés veheti át a főszerepet a tőzsdéken.

Az Egyesült Államokban a belpolitikai patthelyzet miatt ismét megnőtt annak az esélye, hogy 17 év után először megbénul egy időre az államapparátus. Ha fizetésképtelenné válik a kormányzat, úgy akár 1,4%-kal is csökkenhet az amerikai GDP az idei utolsó negyedévben és tovább morzsolódhatnak le a vezető részvényindexek. Egy hosszabb, több hónapos leállás akár recesszióhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés