Előfizetői tartalom

Megtépték a magyar papírokat a zárásban

Portfolio
A nemzetközi piacokon tapasztalható elbizonytalanodás hatására a vezető nyugat-európai indexek a hétfői záróértékeik közelében tartózkodtak a kereskedés első szakaszában. Érdemi változást az sem eredményezett, hogy a vártnál kisebb mértékben növekedett a német gazdasági hangulatot felmérő index szeptemberben. A nap második felében viszont erősödés kezdődött annak köszönhetően, hogy a legfrissebb statisztikák szerint tovább drágultak a lakások a legnagyobb amerikai városokban. Ez jótékonyan hatott az amerikai piacok teljesítményére is, melyeket az sem tántorítja el az erősödéstől, hogy szeptemberben kevésbé voltak optimisták a fogyasztók, mint egy hónappal korábban. Idehaza az állóvizet az Egis kavarta fel, a cég papírjait ugyanis felfüggesztették a keddi kereskedés előtt annak hatására, hogy a Servier 28 000 forintos vételi ajánlatot tett a vállalatra. Ennek hatására pedig a másik magyar gyógyszercég, a Richter árfolyama több mint 4 százalékot erősödött. Ráadásul a zárószakaszban az összes hazai blue chip piacán erőteljes emelkedés volt tapasztalható, így a MOL is javarészt ledolgozta korábbi hátrányát.

2013. szeptember 24. 17:31 Megosztás Ralizott a Richter A magyar tőzsde a nyugat-európai társaihoz hasonlóan erősödött kedden. A BUX értéke több mint 1 százalékot erősödött, amihez 10,1 milliárd forintos forgalom párosult. A hazai benchmark ezzel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés