Előfizetői tartalom

Semmi nem változott - A Citi szerint tovább eshet az arany

Portfolio
Az arany árfolyama a Fed előző heti váratlan bejelentésére felpattant. A Citi szerint azonban nincs semmi ok az örömre, hiszen a sárga nemesfém korábbi emelkedését támogató fundamentumok tovább gyengülnek, így a rövid emelkedés után folytatódhat az arany gyengélkedése, és idén jó eséllyel 1250 dollár alá is lenézhet az árfolyam.

Nem igazán változtatta meg az arany fundamentumait a Fed előző heti szerdai bejelentése. Az amerikai jegybank a várakozásokkal ellenben nem csökkentette az eszközvásárlási program keretét, amit részben azzal indokoltak, hogy a munkaerőpiac állapota még nem teszi lehetővé a pénznyomda ütemének lassítását. A Fed váratlan húzására az arany az 1300 dollár körüli szintről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés