Előfizetői tartalom

Hét éve nem látott szintre esett a pesszimizmus

Portfolio
Szeptemberben hét éve nem látott szintre süllyedt az európai részvénypiac esésére spekuláló ügyletek értéke a Markit szerint. A befektetők egyre optimistábban ítélik meg a kilátásokat, miután több biztató adat is érkezett az utóbbi hetekben, hónapokban. A kedvező statisztikák ellenére az amerikai részvénypiac továbbra is felülteljesíti európai társát igaz, a Stoxx 600 szereplésére sem lehet panasz - írja a Bloomberg.

Mintegy 80 milliárd dollárral, 7 éve nem látott szintre esett az európai részvénypiac esésére spekuláló pozíciók értéke a Markit szeptember közepi felmérése szerint. A kölcsönvett, Euro Stoxx 50 index társaságok részvényeinek száma, mely az index esésére spekulálók számára enged következtetni, 1,7 százalékra csökkent a két évvel ezelőtti 3,2 százalékról az indexben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés