Előfizetői tartalom

Elfogyhat a lendület a börzéken (QUAESTOR)

Portfolio
Az előttünk álló héten kissé alábbhagyhat a lendület a nemzetközi részvénypiacokon. A német választások lezajlottak, így eggyel kevesebb dolog miatt kell aggódniuk a befektetőknek, az elhúzódó koalíciós tárgyalások azonban fokozhatják a bizonytalanságot. Az Egyesült Államokban pedig egyre élesedik a költségvetési vita, amely a következő időszakban akár profitrealizálási hullámot is indíthat a börzéken.

A hétvégi németországi választásokon az Angela Merkel által vezetett pártszövetség (CDU/CSU) jelentős győzelmet aratott, a szavazatok 41,5%-át szerezték meg. Az abszolút többségtől azonban öt mandátummal elmaradtak, így koalíciós partner után kell nézniük, mivel korábbi szövetségesük, a liberális FDP nem érte el a bejutási küszöböt. A Német Szociáldemokrata Párt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés